Somon picant cu sos roz de mustar Dijon si gnocchi cu broccoli

de madi_marin in Peste, 10 Ian 2017 | 3253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g file de somon
  • sare
  • 1 linguriţă sos iute

Pentru sos:

  • 2 linguri muştar Dijon cu cremă de coacăze negre
  • 50 ml smântână de gătit

Pentru gnocchi:

  • 2 linguri piure de cartofi
  • 1 bucheţel de broccoli
  • făină cât cuprinde
  • sare
  • piper roz

Pentru servire:

  • mix de salată
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon picant cu sos roz de mustar Dijon si gnocchi cu broccoli:

Se unge somonul cu sos picant, apoi se condimentează cu sare. Se pune la fript pe plita încinsă.

Se prepară gnocchi: se amestecă piureul cu broccoliul fiert, răcit rapid în apă cu gheaţă şi pasat, apoi cu sare, piper roz şi făină cât cuprinde pentru a obţine un aluat pe care il putem modela sub formă de rulou subţire. Tăiem bucăţele pe care le modelam cu furculiţa. Se lasă pentru cateva minute să se usuce, după care le punem la fiert, în apă cu sare şi un strop de ulei. Când se ridică la suprafaţă, sunt gata şi se pot scoate la scurs.

Se prepară înainte de servire şi sosul : se încălzeşte smântâna, apoi se adaugă muştarul cu boabe şi cremă de coacăze şi se lasă să dea câteva clocote.

Se serveşte somonul rumenit cu sos, gnocchi şi mix de salată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon picant cu sos roz de mustar Dijon si gnocchi cu broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spigola con patate e carote al forno