Somon si legume in stil chinezesc

de Oana in Somon, 4 Dec 2009 | 7775 vizualizari

 

Inventie proprie :) si inspirata de mancarea Alei :))Rapid, gustos si sanatos!

 

INGREDIENTE

  • 400 g file de somon
  • 1/2 ardei gras portocaliu/galben
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie mica
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml sos de soia
  • taietei de orez pt. garnitura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon si legume in stil chinezesc:

Legumele se spala, apoi se taie patratele/romburi de 2 cm. Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga legumele. Se condimenteaza. Din cand in cand se mai adauga putina apa sa se inabuseasca si sa se inmoaie. Se amesteca legumele cam 5 minute.

Somonul se curata de piele si oase, se spala si se adauga peste legume, plus putina apa, amestecand din cand in cand. Dupa 5 minute se pune sosul de soia. Legumele trebuie sa fie al dente, putin crocante.

Taieteii de orez se inmoaie in apa fiarta timp de 3 minute, apoi se scurg si se adauga in wok, peste legume, amestecandu-se lejer, cel mai bine fara spatula, aruncand putin de tigaie :)

Un deliciu!

TIPS-URI

1

Preparatul se poate servi cu orez in loc de taietei, si se mai poate adauga sos de soia in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon si legume in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ramo_cata 1

05.12.2009, 19:18

o pun la favorite si am sa fac si eu ..cred ca-i tare buna...

MazdaRX8 1

08.12.2009, 12:39

Pana la urma, legumele trebuie sa se inmoaie sau sa fie al dente, adica putin crocante (e o contradictie!!!!!!!)?????

Oana 1

08.12.2009, 13:53

Mazda, cum vrei tu! Adica al dente sunt putin inmuiate si totusi crantanesc, ai inteles? Exact cum sunt cele din preparatele chinezesti de la restaurant.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Somon la tava a la Cryss