Sos Caramel

de Ela68 in Prajituri, 22 Ian 2013 | 14449 vizualizari

 

Imi place mult caramelul. Mi-am propus de ceva vreme sa fac un tort la care sa se simta intens aroma de caramel. Asadar a trebuit sa prepar acest sos. Am gasit multe variante, cu zahar alb sau brun, cu sau fara frisca, cu sau fara sare sau vanilie sau apa. Am decis sa-l fac pe acesta in prima faza, urmand sa incerc si alte retete.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 160 gr smantana din frisca 30% grasime ( am folosit Pilos de la Lidl )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Caramel:

Caramelizam zaharul avand grija sa nu-l ardem.
Avand focul la minim, adaugam untul si amestecam pana se topeste.
Turnam smantana si amestecam cu un tel. Mare grija, caci se ridica vapori si ne putem arde. Se lasa 3-4 minte la fiert pana sosul incepe sa faca spuma deasupra si incepe sa se lege. Nu trebuie lasat sa se ingroase foarte tare, fiindca pe masura ce se raceste, acesta se intareste.
In consecinta, in cazul in care folosim sosul pentru topping, lasam sa fiarba 1-2 minute. Chiar daca ramane destul de fluid, trebuie avut in vedere ca se intareste foarte mult odata cu racirea......stiu ca m-am repetat, insa mi se pare important. Pe de alta parte, daca vrem  sa realizam bombonele sau caramele, mai lasam pe foc inca 2-3 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

ANNA_46 1

23.01.2013, 00:17

Super delicios

Alina26 1

24.09.2013, 11:24

foarte bun!!la fav!!

babi5 1

24.09.2013, 22:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel