SOS DE COACAZE

de Roda in Sosuri, 5 Iul 2009 | 11867 vizualizari

 

Este un excelent sos pentru clatite,vafe, inghetata, cu iaurt sau pe langa friptura, rasol etc.

 

INGREDIENTE

  • 200g.zahar,
  • 8g.faina,
  • 1/8 lingurita scortisoara macinata(optional),
  • 1/8 lingurita sare,
  • 160ml. apa,
  • 450g.coacaze (3 cani),
  • 1/8lingurita esenta de vanilie,
  • sucul unei lamai,
  • coaja de la o lamaie;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SOS DE COACAZE:

1Intr-o cratita, se amesteca zaharul, faina,scortisoara,sarea si apa, se fierb pana ce zaharul s-a topit.Se adauga fructele si se continua fierberea pana sosul se leaga.(unele fructe se zdrobesc prin fierbere, altele raman intregi).Se gusta si, daca este necesar,se adauga zahar sau apa daca vreti ca sosul sa fie mai lichid.

2.Se ia cratita de pe foc, se adauga esenta de lamaie, coaja si sucul de lamaie.Se gusta si , daca doriti, se mai adauga suc de lamaie.

3.Se lasa sa se raceasca ,se acopera cratita si se pastreaza la rece, in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "SOS DE COACAZE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]