Sos de rosii italian

de Brindusa in Pt. paste, 10 Mai 2010 | 31223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 5 catei de usturoi, tocati marunt
  • 800 ml suc de rosii (proaspat sau conservat)
  • 2 linguri pasta de rosii (fara amidon!)
  • 50 ml ulei de masline extravergine
  • sare, piper dupa gust
  • diferite frunze aromate (busuioc, oregano) dupa gust. Poti pune 1 lingurita de frunze uscate sau 1 lingura de frunze proaspete.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii italian:

Incalzeste o oala cu fundul mai gros la foc mediu. Adauga uleiul, ceapa si un praf de sare. Gateste la foc mic pana ce ceapa se inmoaie (ai grija sa nu se arda). Adauga usturoiul si mai lasa un minut sa se inmoaie si usturoiul. Adauga pasta de rosii si gateste pana ce se ridica uleiul si culoarea se inchide.

Adauga sucul de rosii, sare, piper si frunze aromate daca pui din cele uscate. Gateste la foc mic, pana ce sosul se ingroasa foarte mult si uleiul se ridic (in jur de 30 minute).

Foloseste sosul ca baza pentru pizza sau paste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii italian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salsa alla pizzaiola