Sos de stafide brune

de Doinavar in Pt. carne, 14 Feb 2013 | 5576 vizualizari

 

Sosul de stafide brune este deosebit, festiv, aromat, picant, diferit de cel de stafide aurii, care este mai “bland”. Acesta este mai focos.

 

INGREDIENTE

  • 50 g stafide brune mari
  • 1 lingurita unt
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 30 ml vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • 4 foi de dafin
  • 1 sfert lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura ketchup
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 praf de scortisoara
  • 1/4 gogosar acru
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de stafide brune:

Puneti intr-o craticioara uleiul de masline, untul, stafidele, foile de dafin si boiaua si lasati la foc mic pana se topeste untul. Adaugati otetul, zaharul, scortisoara si vinul, tocati foarte marunt gogosarul si puneti-l in sos. Mai lasati cateva minute pe foc mic, apoi adaugati ketchup, 20 ml apa si dregeti gustul de sare, piper, cimbru, condimente pentru friptura in functie de preferintele dumneavoastra, iute, picant, dulce sau mai acrisor.

Lasati sa mai fiarba la foc foarte mic, ~5 minute, amestecand din cand in cand pana se leaga sosul si se inmoaie stafidele.

TIPS-URI

1

Se serveste la diferite fripturi, gratare, etc. daca doriti sa obtineti un gust aparte, picant si rafinat.

2

Decorati cu foile de dafin din sos, usturoi, fasiute de castraveti, peperoni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de stafide brune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]