Sos tzatziki a la Panacris

de Panacris in Sosuri, 12 Aug 2019 | 6290 vizualizari

 

Un sos nelipsit din gospodăria Zmeilor! ;) L-am descoperit în 1992, când am intrat prima oară în bucătărie ;) Și nuuu, nuuu, într-una normală, din Romanika ci într-una grecească din Germanika :D :))) Bucătarul grec din ăla tradițional, n-a vrut să-mi dea rețeta :D Am învățat-o într-o seară când m-a pus să curăț 1 kilogram de usturoi, cățel de cățel din ăla micuț, nu din ăsta chinezesc  :D :(((( Bine, noi făceam găleți de 10 litri de tzaziki :D vreo 5-6 pe seară =)))) Eu am adaptat rețeta la nevoile noastre :D :)) Gata cu vorba, că intru în butoiul cu melancolie :D :))))
 

 

INGREDIENTE

  • branza grasa cremoasa de vaci 300 g,
  • smantana grasa de capra/vaci 300 ml,
  • telemea de capra/oaie 50 g,
  • castraveti proaspeti 4 bucati,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de masline 50 ml,
  • sare cca. 1 lingurita.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos tzatziki a la Panacris:

Castravetii se curata de coaja, apoi se rad pe razatoarea fina, atentie nu se storc de zeama.

Usturoiul se curata si se toaca marunt.

Se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeaua rasa, castravetii, usturoiul si uleiul de masline.

Se asezoneaza de sare dupa gustul fiecaruia.

 

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos tzatziki a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de ciuperci, cu smantana