Sote de pui cu sos de vin

de Julie in Pui, 13 Aug 2010 | 6807 vizualizari

 

Sa gatim frantuzeste, asa cum ne invata Laura Calder! ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • cimbru, patrunjel verde
  • sare, vegeta, piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 morcovi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de pui cu sos de vin:

Pulpele de pui se spala, se zvanta,se sareaza si se pipereaza.
Se topeste untul intr-o tigaie , se pun pulpele si se prajesc pe ambele parti, pana capata o crusta aurie. Se scot pe o farfurie.

Untul din tigaie se stinge cu apa. Se adauga apoi: morcovul taiat in bucati mai mari, sare, vegeta, cimbru, cateva boabe de piper, foaia de dafin, si se lasa la fiert  5-6 minute.
Se toarna in tigaie si vinul, se scoate foaia de dafin si se pun din nou
pulpele de pui.
Se acopera cu un capac si se lasa la fiert pana cand
carnea devine frageda si bine facuta.

Carnea de pui impreuna cu vinul,vor forma un sos consistent
si foarte gustos! Mmm! Delicios!  ;)

La sfarsit se adauga patrunjel verde tocat marunt.
Se serveste fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de pui cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de pui in sos de ceapa