Spaghete cu sos şi chifteluţe

de Dana_Retetegg in Spaghete, 22 Mar 2011 | 5678 vizualizari

 

Pana acum nu am avut ocazia sa le incerc, insa acum le-am facut testul. Sunt foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 350 gr carne tocata de porc,
  • 2 felii de paine,
  • 1 ceapa mare,
  • 2 oua,
  • busuioc,
  • oregano,
  • boia dulce,
  • sare,
  • piper;
  • Pentru sos:
  • 200 ml sos de rosii,
  • 2 linguri pasta de tomate,
  • 100 gr de rosii in bulion,
  • busuioc,
  • oregano,
  • sare,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 1 foaie de dafin;
  • Spaghete (fara cantitati, dupa preferinta).
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos şi chifteluţe:

Am amestecat carnea tocata cu feliile de paine inmuiate in apa si stoarse bine, ceapa tocata fin (eventual cu robotul), ouale si condimentele. Am format chiftelute rotunde pe care le-am prajit in baie de ulei si le-am scurs apoi pe servetele de hartie.

Am pus pe foc intr-o cratita sosul de rosii, pasta de tomate si rosiile in bulion. Am adaugat 2-3 linguri de apa si am omogenizat. Cand a inceput sa fiarba am adaugat usturoi tocat fin, foaia de dafin, oregano, busuioc si sare.
Am lasat pe foc aproximativ 10 minute.

Spaghetele le-am fiert in apa cu sare.

Am servit spaghetele impreuna cu 5-6 chiftelute si sos de rosii din belsug.

Nu uitati sa adaugati deasupra si parmezan, eu mi-am adus aminte de el dupa ce mancasem 1/2 de portie :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos şi chifteluţe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de smantana