Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Puiul se usuca bine folosind prosoape din hartie.
Se taie cepele in sferturi. 2 sferturi se introduc in cavitatea puiului impreuna cu rozmarinul si cimbrul.
Restul de ceapa se aseaza intr-o tava ceva mai mare decat puiul (eu am folosit o tajine) impreuna cu capatana de usturoi taiata in jumatate transversal. Se aseaza puiul peste ceapa si se presara cu sare si piper. Se coace 10 minute pe raftul din mijloc al cuptorului. Se toarna vinul de jur impreujurul puiului, se reduce temperatura la 180 de grade Celsius si se mai lasa 1 ora si 20 de minute. Se transfera puiul pe o farfurie si se lasa la odihnit sub folie de aluminiu.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Se indeparteaza ceapa si usturoiul din tava. Se aseaza tava pe foc mic. Se adauga putin vin pentru a dilua sucurile din tigaie si a desprinde rezidurile de pe fundul tavii, folosind o lingura de lemn. Se adauga pasta de tomate si cubul concentrat si se fierbe pana se obtine un sos matasos, amesecand frecvent. Se indeparteaza de pe foc, se adauga parmezanul si spaghetele fierte. Se transfera inapoi in cuptor pentru 10 minute la 220 de grade Celsius. Se aseaza puiul deasupra si se mai lasa 10 minute la 200 de grade Celsius.