Spaghetti bolognese

de ANCA in Spaghete, 20 Feb 2010 | 12707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g spaghetti
  • 6 ciuperci mai mari
  • o ceapa mica
  • 500 g carne tocata de vitel
  • o cutie de rosii cubulete+2 linguri de pasta de rosii
  • 100 ml vin alb
  • cimbru, usturoi, sare, piper, chilli/pimento, oregano
  • o foaie dafin
  • patrunjel verde
  • parmezan/cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti bolognese:

Sosul: Ceapa taiata fin si carnea tocata le-am pus la inabusit cu putin ulei de masline, impreuna cu condimentele. Dupa 10 minute am adaugat ciupercile taiate felii. Am lasat la foc mic aproximativ 15 minute, apoi am adaugat usturoiul maruntit bine, 'iuteniile':D dupa gust, rosiile si pasta de rosii, vinul alb, si se completeaza cu apa cat sa iasa sosul consistent, in cantitatea dorita. Cand este gata, se adauga o mana de patrunjel proaspat, tocat fin.

Pastele se fierb al dente, se scurg si fie se adauga sosul peste ele, fie se pun in farfurie, se face loc in mijloc si se pune sos dupa preferinta.

De-asupra se presara parmezan ras(sau cascaval).

Delicioase:)

TIPS-URI

1

La sos, se pot adauga legume dupa preferinta: morcov, ardei gras, etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]