Spaghetti in sos, cu vinete si dovlecei

de Julie in Spaghete, 28 Iul 2010 | 7693 vizualizari

 

Sau,cum ar spune italienii: "Spaghetti con salsa di melanzane e zucchine"

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 2 rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • sare, vegeta, piper, boia dulce
  • busuioc verde, cimbru,dafin,patrunjel
  • spaghetti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti in sos, cu vinete si dovlecei:

Dovlecelul si vanata ,se curata de coaja si se taie in cuburi mai mari.
Vanata se poate lasa si cu coaja.
Se calesc apoi in 2 linguri ulei pana cand se inmoaie. Saram si piperam.
Separat ,calim intr-o lingura cu ulei, usturoiul taiat felii si ardeiul iute taiat rondele.
Adaugam rosiile,decojite si tocate cuburi mici, o foaie de dafin,boia dulce.
Calim 4-5 minute.
Sosul obtinut, il turnam peste vinetele si dovleceii caliti mai devreme.
Punem  sare,  vegeta,   busuioc verde cimbru-dupa gust.
Mai calim1-2 min. si oprim focul.

Fierbem pastele in apa cu sare,8-10 min
Le  scurgem si le clatim cu  mai multe ape reci. Adaugam o lingura cu ulei de masline si putin busuioc si patrunjel verde  si amestecam.

Servim pastele  ,cu  sos cald cu vinete si dovlecei.

O mancare numai buna pentru o zi de post!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti in sos, cu vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste carbonara