Spanac cu ficatei de pui la gratar

de dariadeea in Ficat, 12 Apr 2013 | 4964 vizualizari

 

Spanacul este una din mancarurile favorite ale baietelului meu de 2 anisori.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de spanac (proaspat sau congelat)
  • 1 ceapa potrivita
  • 50 grame unt
  • 350 -400 ml lapte
  • 300 grame de ficatei de pui
  • 2 lingurite de faina
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu ficatei de pui la gratar:

Pentru ca am folosit spanac congelat, mai intai l-am scos la dezghetat.

Am curatat o ceapa,am spalat-o si am tocat-o foarte marunt, dupa care am pus-o intr-o cratita cu untul si un pic de sare sa se caleasca la foc mic.Am pus un pic de sare peste ceapa pentru ca ajuta ceapa sa se caleasca mai repede. Dupa ce ceapa a capatat aspectul sticlos am pus spanacul si am adaugat cam 200 ml de apa ca sa fiarba spanacul. Am asteptat sa fie fiert si totodata sa scada aproape toata apa.

Intr-un bol am pus laptele in care am dizolvat faina foarte bine sa nu ramana cocoloase si l-am adaugat peste lapte, am pus sare dupa gust si l-am lasat sa de-a cateva clocote pana s-a omogenizat si a devenit ca o smantanica, dupa care l-am luat de pe foc.

Am pus pe gratar ficatei dupa ce i-am spalat bine si i-am uns cu un pic de ulei.Sare am pus cand au fost aproape gata

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu ficatei de pui la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac, cu carnati