Spanac cu oua ochiuri in forma de lut

de kamy in Mancaruri de legume, 19 Oct 2010 | 5456 vizualizari

 

Sabina e alergica la albus prajit(nu poate manca oua ochiuri sau omleta)asa ca,am luat din Tg.Olarilor forma aceasta,pe care o folosesc chiar des.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • lapte
  • usturoi
  • faina
  • 4 oua
  • unt
  • sare,piper,vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu oua ochiuri in forma de lut:

Spanacul il spalam bine,alegem frunzele si il punem in apa clocotita cu sare,sa fiarba.Cand e gata(il simtim mai moale intre degete...dar nu fleoasca)il punem intr-o sita sa se scurga(nu aruncam zeama rezultata) dupa care il tocam bine si cat mai fin cu tocatorul de vinete(am incercat o data sa-l toc cu robotul dar nu-mi place...iese prea ...pasta...si vinetele la fel).

SPANACUL:

Punem pe foc o cratita de 2.5 l cu 5-6 lg.ulei,2 lg.faina si amestecam putin pana incepe sa fiarba dupa care adaugam spanacul tocat,amestecam bine si punem peste,zeama care a ramas de cand s-a scurs spanacul,dupa care adaugam lapte,lasam sa fiarba,amestecand incontinuu pana ajunge la consistenta unei smantani mai groase.La sfarsit adaugam usturoiul pisat,sare si vegeta dupa gust si mai lasam sa dea in 2-3 clocote.

OUALE OCHI:

Forma de lut am tinut-o 20-30 min in apa,am sters cu un servetel surplusul de apa din scobituri si le-am uns cu unt.In doua dintre ele(ale mele) am pus felIi subtiri de carnat afumat si gogosar dupa care am spart ouale peste ele.Le-am sarat si piperat pe ale mele si am introdus forma in cuptorul incins unde le-am lasat 8 min(depinde de foc)

Orezul imi place ff mult asa ca l-am avut si pe el ca garnitura.

POFTA BUNA!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu oua ochiuri in forma de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac