Spanac japonez

de Mitinita in Mancaruri de legume, 8 Iun 2012 | 5845 vizualizari

 

Reteta de astazi vine cu doua ingrediente pe care inca nu vi le-am prezentat,dar despre care nu prea stiu cat de accesibile sunt in supermarketurile noastre. Sunt niste produse specifice bucatariei japoneze si aroma amandoura este de peste. Dashi-ul folosit de mine este sub forma de granule,il pot compara numai cu vegeta,dar are gust marin si din el se prepara supa. Fulgii de bonito (google imi spune ca e palamida) sunt facuti din pestele uscat,apoi ras in felii foarte subtiri cu un ustensil special.



.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac proaspat
  • 2 linguri sos de soia
  • 1-2 lingurite de dashi dizolvata in 50 ml apa
  • 1 pachetel de fulgi de bonito (katsuoboshi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac japonez:

Intr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spanacul curatat si se lasa cam un minut. Se clateste in apa rece si se lasa deoparte sa se scurga.

Intre timp,se amesteca sosul de soia cu dashi-ul dizolvat in apa.

Spanacul se scurge bine de apa si se taie in bucati de 2 cm. Se aseaza in boluri si se toarna amestecul de sos de soia cu dashi. Se presara cu fulgi de bonito si se serveste

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac japonez" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Mitinita 1

09.06.2012, 10:35

diana,uite ca vreau si eu o data in viata sa pun o reteta cu titlu simplu si nu-mi iese)

Lau 1

09.06.2012, 15:18

interesant

Panacris 1

23.03.2013, 19:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]