"Spanakopita"

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 8879 vizualizari

 

Prietena mea Flori din Italia a postat pe blogul ei aceasta reteta atat de apetisanta incat nu am rezistat pana nu am facut-o.
Multumesc Flori :e delicioasa!
http://iulianaflorentina.blogspot.com/2013/04/spanakopita.html
Telemeaua in Iordania se prepara din lapte proaspat de oaie; se taie in bucati mai mici ( cca 4/8/2 cm) ,se sareaza si se fierbe; se pastreaza in cutii metalice pentru timp mai indelungat si se desareaza inainte de consumare.
In Iordania se foloseste la gatit doar uleiul de masline virgin, nerafinat si are o culoare verde-inchis.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (400 g )
  • 1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac)
  • ulei de masline virgin
  • 1 praz mic
  • 1 ceapa marar
  • 400 g telemea de oaie
  • 3 oua
  • ¼ lingurita de sare
  • piper proaspat macinat
  • o legatura marar
  • 60 g unt + 50 ml ulei de masline) pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Spanakopita":

Spalam frunzele de spanac si le oprim cateva  minute ,apoi il surgem si il tocam  mai marunt.

Taiem prazul si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand  sarea.

Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare ,mararul tocat si piperul.

Adaugam spanacul si ceapa cu prazul calite,amestecand bine pa a se omogenizeaza compozitia .

Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava  cu dimensiunile de 30/40cm sau cat dimensiune foilor de placinta.

Se pun in tava 6 foi  unse intre ele cu amestecul de unt si ulei de masline,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.

Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare amestecul de unt si ulei de masline.

Ultima foaie am uns-o doar cu ulei de masline.

Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat.

Se da  40-45 de minute la cuptorul preinacalzit la  180 °C sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosii ceapa verde in loc de praz

Daca ti-a placut reteta noastra ""Spanakopita"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]