Spata de miel confiata in cidru

de Catalina L in Oaie, 20 Apr 2022 | 3883 vizualizari

 

Preparatele din carne de miel se găsesc, în fiecare an, pe mesele de Paște, aşa cum cere tradiţia.
Iata o noua reteta , delicioasa si usor de facut.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/04/spata-de-miel-confiata-in-cidru.html
Cidrul este o băutură slab alcoolică (în medie 3 - 8%), obținută prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar și a gutuilor la o temperatură de 4 - 16° Celsius. În Marea Britanie, cidrul de pere este cunoscut sub numele de perry. În S.U.A. și unele părți ale Canadei, termenul cidru se referă de obicei la sucul nealcoolic de mere, pentru cidrul alcoolic fiind folosit termenul hard cider.

Cidrul este o băutură tradițională în Bretania și Normandia (Franța), Irlanda, Asturia (Spania), Germania și Țara Bascilor. Prin dubla distilare a cidrului se obține o băutură numită Calvados, cu un conținut de alcool de până la 40%. (sursa: wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 1 spata de miel cu os- 1,7 kg
  • 50 gr bulion concentrat de rosii
  • 250 ml de cidru
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 6 morcovi noi
  • boia de ardei
  • 3 linguri ulei
  • cimbru uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de miel confiata in cidru:

Incalziti cuptorul la 160° C . Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper si puneti-o intr-o cocota mare.
Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa lamele si tocati usturoiul.

Puneti boia de ardei peste carne, cimbrul uscat , ceapa si usturoiul.

Puneti morcovii si varsati cidrul. Acoperiti cocota cu capacul sau cu o foaie de aluminium si dati la cuptor.  

Dupa 1 ora si jumatate , intoarceti carnea, ungeti-o bine cu sosul lasat , puneti un pic de apa daca este nevoie (am pus 100 ml) si gatiti acoperit inca 1 ora si jumatate.  

Dupa 3 ore, intoarceti carnea si ungeti-o cu sosul lasat.

Gatiti fara sa acoperiti de data aceasta timp de 30-40 minute la 200°C, intorcand-o de 2 ori si arozand-o in mod regulat.


Scoateti carnea si morcovii. Mixati sau pasati sosul ramas, reduceti-l daca-l  vreti mai concentrat. Asezonati. 

Serviti cu ganitura dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de miel confiata in cidru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (11)

mirela0911 1

25.04.2022, 17:31

Ce bine suna!

Panacris 1

30.04.2022, 15:12

Rocsi 1

04.05.2022, 20:05

Cred ca au fost tare incantati ai tai de acest preparat! Arata bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel