Spuma de ciocolata cu cafea

de Julie in Dulciuri, 21 Aug 2011 | 4731 vizualizari

 

Spuma de ciocolata cu cafea, un desert fin cu ciocolata si cafea

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata amaruie,
  • 2 linguri lichior de cafea, 
  • 3 oua foarte proaspete, 
  • 3 linguri cafea preparata, 
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 1 lingura unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de ciocolata cu cafea:

Se mixeaza galbenusurile, untul si 1 lingura cu zahar, pana se obtine o crema omogena. Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas, adaugat treptat, pana se obtine o bezea lucioasa. Intr-un vas, se pun lichiorul de cafea, cafeaua si ciocolata rupta in bucati. Se pune vasul pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste ciocolata. Se da vasul deoparte si se incorporeaza crema cu galbenusuri, apoi bezeaua, amestecand usor.

Compozitia obtinuta se toarna in cupe si se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a fi servita.

Spuma de ciocolata cu cafea se poate decora cu frunze de menta si ciocolata rasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de ciocolata cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]