Stir-fry cu legume chinezești

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 27 Feb 2013 | 5692 vizualizari

 

Un preparat rapid, simplu, delicios

 

INGREDIENTE

  • 1 bak choy (varză chinezească) desfăcută în bucăți
  • 150 grame mazăre păstăi (snow peas sau sugar snap peas)
  • 1 morcov mediu, fără coajă, tăiat julienne
  • 4 frunze de varză savoy, fără pețiol, frunzele tăiate fâșii
  • 1/2 ardei roșu tăiat julienne
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 3 căței de usturoi, tăiati fin
  • 1 fir de ceapă verde pentru ornat
  • ulei de măsline
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stir-fry cu legume chinezești:

Într-o lingură de ulei de măsline se sotează bak choy la foc mediu pentru 5-6 minute. Se scoate pe o farfurie. 

Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline în wok, se adaugă ardeiul, morcovul și usturoiul. Se gătesc 1-2 minute până când usturoiul prinde culoare. Se adaugă mazărea și varza savoy, se mai gătesc 1 minut, până când mazărea devine crocantă și are o culoare verde intens. 

Se adaugă bak choy înapoi în wok, se stropește cu suc de lămâie, se adaugă sare și piper după gust și, dacă mai este cazul, încă puțin ulei de măsline. Se amestecă bine și se lasă pe foc încă 1 minut, până când bak choy s-a reîncălzit. 

Se ornează cu ceapă verde.

Se servește imediat.

TIPS-URI

1

Legumele și cantitățile pot varia în funcție de preferințe

Daca ti-a placut reteta noastra "Stir-fry cu legume chinezești" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste de orez cu legume chinezesti