Stiuca crocanta cu busuioc

de mihaelar63 in Peste, 4 Ian 2021 | 3249 vizualizari

 

  Stiuca are o carne ferma si putin mai uscata . I-am dat suculenta printr-o usoara marinare . Nu ne ferim sa mancam diverse soiuri de peste . Mai ales cand avem oportunitatea de a  achizitiona peste proaspat . Am obtinut stiuca deosebit de crocanta cu ajutorul grisului .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr bucati stiuca
  • 200 gr gris
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita busuioc maruntit
  • sare
  • piper cu lamaie
  • ulei pentru prajit[ de floarea soarelui ]
  • cartofi prajiti

Sos a la tzatziki:

  • 200 ml iaurt grecesc
  • 2 castraveti -taiati cubulete
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca crocanta cu busuioc:

  1. Feliile de stiuca se sareaza si se condimenteaza cu busuioc si piper cu lamaie .
  2. Stiuca  fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit sa-i dau putina suculenta prin marinare .
  3. Se amesteca mustarul cu ulei , masline si mustar .
  4. Cu acest mix ungeti bucatile de peste .
  5. Puteti lasa la marinat chiar mai multe ore dar la rece .
  6. Dupa minimum o ora se da stiuca prin gris si se prajeste in ulei incins .
  7. Feliile de stiuca se scot pe un servet de hartie care va absorbi excesul de ulei .
  8. Preparati un sos a la tzatziki din ingredientele date .
  9. Daca va place se poate pune mai mult usturoi .
  10. Noi am servit stiuca crocanta cu cartofi prajiti ,lamaie si cu un sos tzatziki .
  11.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Stiuca fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit sa-i dau putina suculenta prin marinare .

2

Pentru ca acum am experimentat , pot spune ca si cu ajutorul grisului se poate obtine o crusta crocanta la peste prajit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca crocanta cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stiuca umpluta