Stock din oase de porc

de Satisfyyourcravings in Supe/Ciorbe, 21 Dec 2018 | 3936 vizualizari

 

Baza perfecta pentru supe, sosuri, tocanite etc. 

 

INGREDIENTE

  • cateva oase de porc (eu am folosit resturile de la un rasol), impreuna cu resturile de carne sau putina carne macra
  • 2 cepe albe
  • 3 morcovi mari
  • 2 tije de telina
  • 5 catei de usturoi
  • cateva boabe de piper
  • cateva seminte de fenicul
  • 2-3 foi de dafin
  • cateva crengute de cimbru
  • cateva crengute de patrunjel
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stock din oase de porc:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se aseaza oasele si carnea pe o tava si se coc 40 de minute pana devin aurii si caramelizate. 

Oasele se transfera intr-o oala mare, cu pereti inalti. Se scurge excesul de grasime din tava, apoi se incalzeste tava la foc mic si se adauga putin apa pentru a dizolva rezidurile. Se adauga peste oasele din oala impreuna cu ceapa taiata in sferturi, usturoiul zdrobit usor si restul ingredientelor. Se adauga 5 litri de apa si se aduce la punctul de fierbere. 

Se reduce focul la mediu spre mic, se acopera partial cu un capac si se lasa sa fiarba 5 ore. 

Se trece printr-o sita. Oasele si legumele se arunca. Se lasa putin la racit, apoi se transfera in frigider unde va ramane peste noapte. 

A doua zi se indeparteaza grasimea de la suprafata.  

TIPS-URI

1

Din cantitatile recomandate, rezulta aprox 3 litri de stock

Daca ti-a placut reteta noastra "Stock din oase de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Panacris 1

23.12.2018, 18:58

Uneori îl mai pun în pungi de gheață și la comgeltaor, pentru situații de urgență

Rocsi 1

28.12.2018, 19:38

dantes 1

29.12.2018, 10:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat