Straturi cu sfecla si conopida

de mimmi in Muraturi, 1 Sep 2011 | 10085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 k conopida
  • 1 kg sfecla
  • 6 catei usturoi
  • hrean
  • boabe de piper
  • 2 morcovi
  • frunze de telina,
  • leustean
  • crengute de cimbru
  • 2 l apa
  • 2 linguri sare mare
  • 4 linguri otet de 9 grade
  • 2 linguri zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Straturi cu sfecla si conopida:

Conopida se desface buchetele si se pun in apa rece pentru a se elibera eventualele 'animalute' Morcovii si sfecla se curata si se taie felii. Se curata usturoiul si hreanul,frunzele si crengutele se spala.

Se spala borcanele,pe fundul lor se aseaza frunze de visin,crengute de cimbru si tije de hrean.

Punem apa la fiert cu otetul,sarea si zaharul si lasam sa dea in clocot.

Primul strat il punem de morcovii dupa care asezam alternand conopida si sfecla rosie. Deasupra punem cateva boabe de piper,usturoi,frunze de leustean si tije de hrean. Punem borcanele pe lama unui cutit de inox(pentru a nu crapa borcanele) si se umple cu apa fiarta. Se lasa 30 de minute dupa care se completeaza cu apa.

Tinem borcanele la loc racoros si intunecos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Straturi cu sfecla si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogonele asortate