Strudel cu capsune si mar caramelizat

de Anastasia in Dulciuri, 11 Feb 2010 | 5655 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un foietaj din comert (800gr)
  • un borcan capsuna compot (400gr)
  • 2 mere mari
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 20 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu capsune si mar caramelizat:

Caramelizati merele cu zaharul amestecat cu scortisoara .

Derulati aluatul si lasati-l pe folia in care a fost preambalat, aluatul nu se schimba pe alta suprafata de lucru . Taiati o fasie din latimea aluatului pentru a o pune mai tarziu pe primul strat de fructe. Impartiti aluatul in 3 parti egale. Taiati partile laterale pe fisii oblice si aranjati pe mijloc merele . Puneti deasupra foaia de aluat intinsa subtire cu facaletul / aranjati capsunile.

Impletiti fisiile oblic / luati strudelul impreuna cu folia pe care a-ti lucrat si incet, incet il deplasati pe centrul unei tavi unsa cu unt si scoateti folia .

Dati strudelul la cuptor pentru aproximativ 45~50 minute. Focul sa nu fie mare ca sa reuseasca sa se coaca bine si foaia de aluat pusa peste mar la 170~180 de grade Celsius . Presarati deasupra cu pudra de zahar amestecata cu scortisoara.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu capsune si mar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere caramelizate