Struguri marinati

de Panacris in Muraturi, 24 Oct 2019 | 5468 vizualizari

 

Din seria fructe marinate. Ardelenii deobicei consumă lângă tocănițe și piure, compot de prune sau vișine, în loc de murături. Am savurat an de an gogoșari umpluți cu struguri, m-am gândit de ce să nu încerc să marinez, doar struguri și nu struguri albi și roșii din via de la țară.
 
Vă asigur că sunt minunați, dulci-acrișori și aromați! 

 

INGREDIENTE

  • Struguri roșii din soiul Hamburg cca. 1500 g,
  • Mărar uscat,
  • Hrean 2 rădăcini,
  • Oțet din vin 300 ml,
  • Apă 1000 ml,
  • Sare de mare 2 linguri,
  • Zahăr brun 2 linguri,
  • Semințe de muștar câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
  • Mix de piper (negru, rosu, alb, verde, coriandru) câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
  • Foaie de dafin, câte 1 bucată micuță, ptr fiecare borcan
  • Boabe de ienupăr, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
  • Boabe de enibahar, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
  • Cuișoare, câte 1 boabă ptr fiecare borcan.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Struguri marinati:

Strugurii se spală, se dezbobesc, adică se aleg bob cu bob de pe ciorchine.

În borcanele curățate și sterilizate, se așează bețe de mărar uscat, fâșii de hrean și mix de semințe.

Se umplu borcanele cu boabe de struguri, puțin mai îndesate, că se mai lasă, după ce se adaugă lichidul.

Oțetul, apa, sarea și zahărul se pun la fiert, după ce lichidul dă în clocot se lasă cca. 10 minute la fiert, la foc mediu.

Lichidul se toarnă fierbinte peste boabele de struguri din borcan, se mai pun două fâșii de hrean, boabele de ienupăr, enibahar, cuișoare și se închid ermetic, apoi se lasă la dunst uscat până a doua zi.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Struguri marinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet