Stufat de miel a la Radu Anton Roman

de Gusti in Oaie, 1 Mai 2009 | 29098 vizualizari

 

“Iar daca e minune si sarbatoare, de ce sa nu ne gindim la o Feteasca neagra venind la masa in haine suave, visinii, ametind pe cei din jur …”

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de miel
  • 3-5 legaturi ceapa verde
  • 3-5 legaturi de usturoi verde
  • 1 legatura groasa de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de faina
  • 2 legaturi de marar
  • sare
  • piper boabe
  • boia
  • 1 pahar de ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de miel a la Radu Anton Roman:

Ceapa si usturoiul verde se impletesc in coronita si se pun la rumenit in ulei.

Ceapa se toaca marunt.

Carnea se taie portii.

Cind s-au inmuiat, usturoiul si ceapa verde se scot.

In acelasi ulei se pun carnea si ceapa tocata la calit, cu boia si piper boabe.

Cind s-au rumenit usor, se sting cu apa si se lasa sa legumeasca la foc mic, acoperit, cam 1 jumatate de ora, pina se patrunde carnea.

Se toaca marar si patrunjel.

Se desface faina in putina apa calda.

Se pune faina in fiertura, se amesteca, se lasa sa dea in clocot.

Se adauga coronitele de ceapa si usturoi, se lasa sa bulbuceasca totul inca un sfert de ora.

Se sareaza, se presara verdeata.

E minune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de miel a la Radu Anton Roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de miel cu mere, măsline și capere