Stufat de miel in vas roman

de Oana in Oaie, 3 Apr 2010 | 24805 vizualizari

 

O mancare traditionala de Pasti, nelipsita de pe masa noastra! Foarte usor de preparat!

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • o cana cu supa de legume
  • o cana cu suc concentrat de rosii
  • jumatate de cana vin rose
  • sare
  • piper
  • o legatura de marar verde
  • 4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de miel in vas roman:

Carnea de miel se curata de piele, se spala si se taie in bucati potrivite. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie in bucati de 2-3 cm.

Vasul roman se pune l ainmuiat in apa rece.

Intr-o oala se incinge uleiul, apoi se adauga carnea si se rumeneste usor pe ambele parti, se presara cu putina sare. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se lasa sa se inabuseasca, pana se evapora o parte din vin. Carnea se intoarce pe ambele parti. Se scot apoi bucatile intr-un castron, iar in oala se pun ceapa si usturoiul. Se amesteca pe ambele parti pana se inmoaie putin. Se adauga iar putina sare.

In vasul roman se aseaza bucatile de carne si ceapa, impreuna cu sosul lasat. Supa de legume se amesteca cu sucul de rosii (eu am avut facut in casa, destul de gros si consistent, dar se poate inlocui cu pasta de tomate). Se adauga piper si se toarna peste carne in vasul roman.

Se pune la cuptor o ora, la foc potrivit. Se verifica carnea, sa fie frageda. La final se presara cu marar taiat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de miel in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]