Stufat din coaste de ied

de Ina in Mancaruri cu carne, 7 Noi 2012 | 12398 vizualizari

 

In fiecare primavara imi fac provizii de carne de miel si ied pentru tot restul anului, astfel ca pot servi un drob sau stufat chiar si-n luna noiembrie :-bd

 

INGREDIENTE

  • coaste de ied
  • 8-10 legaturi de ceapa verde
  • 6 legaturi de usturoi verde
  • o ceapa uscata
  • amestec de legume uscate, fara sare
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 lingura de faina sau amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • marar si patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat din coaste de ied:

Intr-o oala incingem putin ulei si calim ceapa uscata tocata marunt. Adaugam costitele de ied, sare, piper si amestec de legume uscate, lasand  totul la innabusit. Adaugam  apa atat cat sa acopere coastele si lasam la fiert pana se desprinde usor carnea de pe os.

Ceapa si usturoiul verde se curata, se spala si se taie in bucati mari de 4-8 cm, apoi se adauga in vasul in care fierbe carnea de miel.

Cand si ceapa este fiarta, adaugam 400 ml suc de rosii in care dizolvam o lingura de faina  sau amidon alimentar. Dupa inca 5 minute oprim focul , potrivim de sare  si adaugam mult patrunjel verde tocat marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cu cat vom folosi mai multa ceapa verde, cu atat mancarea va fi mai dulce si mai gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat din coaste de ied" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Drob din organe de miel cu piept de pui