Suberek cu carne

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2011 | 7401 vizualizari

 

by Ruxy...doar cu mici modificari operate de mine....( multumesc ruxy pt sursa de inspiratie)....

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 400-450 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 l-ita sare
  • 1 l-ita zahat
  • 2 -3 lg ulei de masline
  • umplutura:
  • 350 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mai mica
  • 1 ardei mic sau o jumatate
  • 1/2 cutie de rosii conservate
  • sare, piper, oregano
  • 2 lg smantana de gatit + 2 lg smantana acra pt servit
  • ulei de masline si ulei de porumb pt prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suberek cu carne:

mai intai am facut aluatul amestecand toate ingredientele ...se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de mana. se lasa deoparte.

in timpul acesta se prepara umplutura: se taie ceapa si ardeiul marunt si s epun la calit in ulei de masline, apoi s eadauga carnea, se amesteca bine, se adauga rosiile tocate marunt, otregano, sare si se lasa sa fiarba la foc mic adaugand cate un strop de apa...cand e gata se adauga piper si 2 lg smantana de gatit.  se lasa la racit putin.

aluatul eu l-am impartit in 8 parti egale si pe fiecare am intins-o sub forma aprox rotunda, apoi am asezat pe fiecare doua lg de umplutura, am pliat aluatul sub forma de semicerc si apoi le-am copt in ulei de porumb.

cand se racoresc putin, asa, sa fie numai caldute si bune de servit, se dau cu putina smantana deasupra ( asta o stiu de la bunica mea, d-zeu sa o ierte, care ne facea niste placinte cu branza extraordinare, cum nici mama nu reuseste sa faca..si ea punea deasupra smantana de aia groaasa de bivol, ca la tara...era o bunatate...).

am servt aseara , dar cred ca e mai indicat sa fie servite peste zi, fiindca sunt destul de grele...de la carne...dar cine sta bine cu digestia...merge oricand. oricum mi-au placut mult si au iesit bune, desi le fac prima data...am sa incerc si cu branza neaparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Suberek cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Suberek