Supa crema cu dovlecel

de Dya Daniela Andrei in Supe, 30 Iun 2014 | 3541 vizualizari

 

Aveam cativa dovlecei, prea multi ca sa ii pastrez in frigider pur si simplu, de folosit ii folosesc doar la ciorba, iar acolo doar in cantitati foarte mici. Si cum zilele trecute imi trecuse privirea pe titlul unei retete de supa crema cu dovlecel, am pus una in practica astazi, pentru Bbk. Si nu va spun, a fost surprinzator de gustoasa. Am folosit ingrediente putine, pentru a pastra gustul predominant de dovlecel. Iar ca o nebunie a mea, am presarat un praf de scortisoara :)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • un cartof mic
  • o radacina de pastarnac
  • o lingura cu unt
  • 2 linguri cu smantana (20 % grasime)
  • sare dupa gust
  • cateva frunzulite de busuioc verde
  • optional: un praf de scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema cu dovlecel:

Curatam legumele de coaja si le taiem in cuburi mici.

Intr-o craticioara, punem untul, il topim si adaugam dovleceii.

Ii calim usor, dupa care adaugam cuburile de cartof si pastarnac, impreuna cu o cescuta cu apa.

Acoperim craticioara cu un capac si fierbem legumele inabusit, pentru 15 minute aproximativ.

Le lasam sa se racoreasca, adaugam cele 2 linguri cu smantana, busuiocul proaspat, maruntit, si optional, un praf de scortisoara.

Se serveste rece. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se serveste cu paine prajita sau crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte