Supa crema de ciuperci este delicata si cu un gust bun, mai ales daca folosesti ciuperci de padure cu aroma lor minunata. Dar daca folosesti ciuperci albe, de cultura, trebuie sa dai gust supei cu cateva condimente. Imi place ca se face repede si nu necesita multe vase si nici ingrediente. Ne place sa o servim cu niste crutoane aromatizate cu usturoi.
Pentru aceasta Supa crema de ciuperci - Reteta simpla si delicioasa, sunt necesare cateva ingrediente: ciuperci, cartof, ceapa, smantana, unt si condimente.
Cum se prepara Supa crema de ciuperci - Reteta simpla si delicioasa:
Spala ciupercile si lasa-le la scurs.
Curata ceapa si cartofii si taie-i cuburi.
Pune un cub de unt si putin ulei de masline intr-o cratita. Caleste ceapa la foc mic, sa iasa dulceata din ea, apoi adauga cartofii si lasa-i la rumenit usor.
Adauga sare si piper, praf de usturoi, apoi adauga si ciupercile. Daca sunt mari, taie-le in jumatati sau sferturi. Lasa totul la rumenit, sa prinda aroma toate.
Pune apa fierbinte cat sa acopere totul si lasa la fiert pana sunt patrunsi cartofii.
Paseaza fin compozitia cu ajutorul unui blender si adauga smantana. Amesteca bine si potriveste gustul cu sare si piper.
Serveste supa calda cu niste crutoane aromatizate si felii de ciuperci coapte la cuptor.
Incearca si reteta de Supa crema de rosii coapte, un preparat de post sau varianta de Supa crema de usturoi, foarte gustoasa.
Iti recomandam si reteta de Supa crema de mazare, plina de culoare si gust.