Supa crema de dovleac

de Toamna07 in Supe, 25 Sep 2012 | 6344 vizualizari

 

O supa crema frantuzeasca.
Dovleacul- elixirul vietii va va da putere !:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 600 g dovleac,fara coaja sau seminte
  • 250 g cartofi
  • 200 ml smanatana
  • 1 litru de apa
  • 1 ceapa
  • o lingurita de ghimbir ras
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

Taiati dovleacul,cartofii si ceapa in bucati,adaugati apa si condimentele(lasati deoparte2-3 varfuri de cutit pentru decor),sarea si fierbeti intr-o oala cu capac timp de 10 minute, pana se inmoaie.

Amestecati totul, cu ajutorul unui blender,cu jumatate din cantitatea de smantana pana se omogenizeaza si adaugati sare dupa gust.

Turnati in boluri,punand in fiecare si o cantitate de smantana.Presarati cu condimentele care v-au ramas si amestecati usor,de cateva ori,cu coada unei linguri.

Supa poate fi servita si decorata cu seminte de dovleac prajite.

Gustul de dovleac al acestei supe este foarte puternic.Rezultatul fiind cremos,delicios,deosebit...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supă germană de dovleac cu ghimbir (Kurbissuppe)