Supa crema de dovlecel

de Catalina L in Supe, 11 Feb 2015 | 3184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de dovlecel
  • 5 cartofi,
  • 1 ceapa,
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cub pui Knorr
  • sare mare, piper proaspat macinat,
  • 3 linguri de smantana,
  • 1 frunza de dafin, cimbru.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovlecel:

Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri si se taie patrate medii.

Se curata cartofii,ceapa si usturoiul.

Se pune totul la fiert la oala minune intr-o cantitate mai mare de apa pentru 20-30 minute.

Se strecoara totul pastrand apa in care a fiert.

Se scoate frunza de dafin si se mixiaza adaugand apa progresiv pana se obtine o crema. 

Se adauga smantana si optional 3 cuburi de branza topita.Se mixiaza.

Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat.

Se serveste fierbinte cu felii subtiri de pain sau cu crutoane.

TIPS-URI

1

Se poate congela daca vreti

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]