Supa crema de legume cu crutoane

de deyutzky in Supe, 29 Iun 2013 | 62969 vizualizari

 

Una dintre supele mele preferate...plina de vitamine si nemaipomenit de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 portii consistente de supa:
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 radacini pastarnac
  • 2 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • jumatate de ardei capia(al meu a fost mai mare) sau 1 ardei capia mai mic
  • 2-3 linguri de unt(sau 2-3 linguri de ulei daca vreti sa fie de post)
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • patrunjel proaspat
  • Crutoane:
  • 4 felii de paine
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume cu crutoane:

Spalam bine legumele si le curatam.

Taiem ceapa pestisori si o punem intr-o oala la calit in 2-3 linguri de unt.

Morcovul si pastarnacul se taie rondele, ardeiul il taiem cuburi mari, usturoiul il taiem felii, iar cartofii cuburi.

Adaugam toate legumele peste ceapa, punem putina apa, condimentam cu sare, piper si boia dulce si le lasam cateva minute la calit.

Adaugam apoi 2-3 cani de apa si le lasam sa fiarba.

Intre timp pregatim crutoanele:

Taiem cuburi feliile de paine, tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cateva minute.

Le scoatem apoi si le stropim cu ulei de masline si cu usturoiul pisat bine.

Le dam inapoi la cuptor pana se rumenesc frumos.

Cand legumele sunt fierte, dam oala de pe foc, scoatem legumele(dar pastram supa in care au fiert) si le lasam putin la racit.

Apoi pasam bine legumele sau le punem in tocator, pana se formeaza o pasta.

Se pune pasta de legume intr-o oala iar peste pasta se pune supa cate putin pana ajungeti la consistenta dorita (eu am lasat-o mai groasa) se mai pune sare dupa gust (daca mai este nevoie) si se amesteca.

La sfarsit se adauga patrunjelul tocat marunt si crutoanele.

Pofta buna!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole pastai cu legume si orez(reteta cu nr 400)