Supa crema de sfecla

de oanapl in Supe/Ciorbe, 17 Iun 2021 | 3355 vizualizari

 

Vă invit la o supă cremă rapidă și delicioasă! 

 

INGREDIENTE

  • 2 sfecle roșii fierte în coajă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 rădăcină păstârnac
  • 1/2 radacina pătrunjel
  • 1 felie țelină
  • 5 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 2 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 1 ardei roșu
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • patrunjel proaspat
  • -pentru crutoane:
  • 3 felii de paine
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sfecla:

Fierbi sfecla în coajă, o lași să se răcească si o cureți.

Speli legumele și le cureți. Tai ceapa peștișori, morcovul și păstârnacul le tai rondele, roșia, ardeiul și usturoiul le tai felii, iar cartofii, țelina și dovlecelul le tai cuburi.

Adaugi toate legumele peste ceapă, pui apă cât să le acopere, condimentezi cu sare, piper si boia dulce și le lași să fiarbă.După 10 minute adaugi sfecla tăiată cubulețe.

Între timp pregătești crutoanele: tai cuburi feliile de pâine și le pui într-o tavă, le stropești cu ulei de măsline, presari oregano și le dai la cuptor pentru 10 minute, până se rumenesc.

Când legumele sunt fierte le lași puțin la răcit, apoi pasezi cu mixerul vertical. Dacă ți se pare că e prea multă apă peste legume, scoți o parte înainte de a pasa legumele și adaugi treptat, până când ajungi la consistența dorită. Adaugi sare dupa gust.

Pentru crutoane folosești pâine veche de 1-2 zile, pe care o tai în cubulețe cât mai mici. Așezi bucățile într-o tavă pe hârtie de copt, le stropești cu ulei de măsline și le condimentezi cu oregano. Amesteci viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și le introduci în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute. 

 

Torni supa în farfurii și ornezi cu pătrunjel tocat mărunt și crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bors rusesc cu sfecla rosie