Supa cu legume verzi, linte si iaurt

de mihaelar63 in Supe, 29 Ian 2018 | 3607 vizualizari

 

Am incercat sa  prepar o supa in care sa se imbine armonios elementele mai consistente cu cele mai light. Se pare ca mi-a iesit cu succes!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 tulpina praz
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 2 l zeama limpede de pui
  • 4 carnaciori Radic [ crud-uscati ]
  • 6 linguri linte rosie cu mirodenii [ foi dafin , rozmarin , cimbru ]
  • 500 gr legume verzi-mazare, fasole verde , varza de Bruxelles [congelate ]
  • 1pahar iaurt grecesc
  • zeama lamie -optional
  • ceapa verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu legume verzi, linte si iaurt:

  1. Prazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien.
  2. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete.
  3. Carnaciorii se taie rondele.
  4. Caliti usor prazul. Atentie prazul se arde usor pentru ca are foile mai subtiri decat ceapa, daca nu este supravegheat.
  5. Turnati deasupra zeama de carne de pui. Sarati.
  6. Adaugati la fiert morcovul.
  7. Dupa 15 minute se pun carmnaciorii, legumele verzi si lintea.
  8. Lasati sa mai dea un clocot timp de 15 minute si probati daca ingredientele s-au patruns.
  9. Gustati si sarati/ piperati daca mai este nevoie.
  10. La servire adaugati verdeata pe deasupra.
  11. Noi am adugat iaurtul direct in farfurie.
  12. Daca va este pe plac, acriti suplimentar cu zeama de lamaie.
  13. Noi am avut langa si painici preparate in cuptor, in casa.

                          Pofta buna !!!    

TIPS-URI

1

Atentie prazul se arde usor pentru ca are foile mai subtiri decat ceapa, daca nu este supravegheat.

2

Iaurtul grecesc are de regula 10 % grasime si inlocuieste cu succes smantana. In plus nu se fac cocoloase ca la o smantana de proasta calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu legume verzi, linte si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

04.02.2018, 01:30

Mihaela , avem nevoie de putina veselie in farfurie inaceste zile mai intunecate

oanapl 1

05.02.2018, 22:02

Aș servi și eu o porție că e tare apetisantă!

mihaelar63 1

27.03.2018, 00:31

Oana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu galuste, reteta gustoasa si economica