Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca

de adasev12 in Supe, 27 Sep 2011 | 29158 vizualizari

 

Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca
Mi-era dor de aceasta supica usoara si buna ce ne-o facea mama acasa...va prezint varianta ei a acestei supici...e f buna!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca
  • 1,5 l apa
  • 2 lingurite chimen
  • oua ( cate doriti)- eu am pus 4 in ideea ca sunt 4 portii
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita delikat
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri ulei ( daca e de masline si mai bine)
  • o ceapa mica + jumatate
  • o lingurita de boia
  • un fir de telina, frunze
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca:

Cum se prepara Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca

Intai se face o fiertura din semintele de chimen si apa, in care se pun si ceapa intreaga si firul de telina. Se lasa sa fiarba 10 minute bune. 

Intre timp intr-o cratita se incinge uleiul, apoi se adauga o jumatate de ceapa desfacuta felii si se lasa la calit. Se adauga faina si boiaua si se lasa un minut doar, apoi se stinge cu apa in care a fiert chimenul, strecurata bineinteles. Se toarna cate putin si se invarte  mereu sa nu iasa cocoloase. Daca s-au format cateva nu-i nici o problema, oricum aceasta supica vine strecurata.

Deci, se lasa vreo 15 minute sa fiarba bine, pana se ingroasa nitelus. se ia de pe foc apii si se trece prin strecuratoare, sa ramana numai supica . Se pune iar la foc, se adauga laptele in supa si cand a a juns iar la punctul de fierbere se sparg ouale direct in supa. Se mai lasa cam 3-5 minute si se opreste focul. Daca vreti ca ouale sa fie foarte tari lasati 5 minute, eu las cam 3 pentru ca-mi palc sa fie in mijloc un pic moi si sa se sfarame in supica. In farfurie fiecare serveste cu crutoane dupa  bunul plac.

Crutoanele le-am facut inainte, am taiat painea cubulete, am stropit cu ulei de masline si am presarat marar si cimbru uscat. Le-am lasat la cuptor , doar ca un pic prea mult si au iesit un pic prea prajite. Se poate servi si cu paine de casa.

Recomandam si supa cu chimen

Pofta buna! Daca incercati aceasta varianta, cu siguranta o sa va placa.

Mama zicea ca supa fara oua e prea...apa goala...e buna si fara oua, dar eu asa m-am invatat de la ea si asa-mi place si acum....

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Lau 1

02.10.2011, 22:06

interesanta

mihaelar63 1

06.10.2011, 17:59

ce buna , de mult nu am mai mancat

adasev12 1

09.10.2011, 10:34

sufletista....
mihaela, nici eu nu mai mancasem de cativa ani...mi-era tare dor....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cu galuste de gris