Supa de fasole verde

de Corinuta in Supe, 3 Iul 2010 | 3734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 rosie
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de boia
  • sare, piper
  • verdeata tocata, smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole verde:

Fasolea se curata de codite, se taie bucati, se spala si se pune sa fiarba in apa cu sare intr-o cratita. Dupa ce incepe sa dea in clocot se ia de pe foc si se strecoara.

Intr-o oala se pun la fiert 3 litri de apa. Intre timp se curata si se toaca ceapa, morcovul, cartoful si rosia(eu am pus din conserva). Cand fierbe apa se adauga ceapa si morcovul. Se lasa sa fiarba zece minute apoi se adauga fasolea si cartoful. 

Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se amesteca cu faina si se prajeste 2-3 min amestecand mereu. Apoi se adauga boiaua si o cana  cu apa rece si se amesteca cu supa. 

Se adauga rosia si se condimenteaza cu sare si piper. Se mai lasa sa fiarba 5 min apoi se ia de pe foc.

Se serveste cu verdeata si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de creveti