Supa de pasare cu galuste de gris

de COSTEO in Supe, 10 Iul 2013 | 4219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2,5l apa
  • 2 morcovi
  • 100 g telina
  • 2 cepe
  • 1 lgt patrunjel
  • 1 ardei gras
  • (zarzavat la borcan)

pentru galuste

  • unt
  • 1 ou
  • 3 linguri gris
  • 1 lingura malai grisat
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pasare cu galuste de gris:

Puiul dupa ce a fost curatat,se trece  prin flacara,se spala si se pune la fiert,in apa cu sare impreuna cu morcovi,ceapa, telina,ardei gras,sau zarzavat de la borcan.In cazul folosiri unei pasari batrane legumele se vor adauga la fiert,cand aceasta a fiert pe jumatate.

Mod de preparare galuste:Se freaca spuma 1 lingura rasa de unt,1 ou,se adauga grisul amestecat cu malaiul,putin cate putin,mestecand mereu si sarea.Compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa.

Se strecoara supa de carne intr-o cratita mai larga,ca sa nu vina galustele unele peste altele si cand a inceput sa dea in clocot,se ia cu o lingurita uda din compozitia cu gris si se da drumul in supa.Dupa ce s-a pus intreaga cantitate de compozitie se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc ingaduit (ca sa ramana pufoase galustele fara sa se sfarme) cam 20 minute.Se ia la o parte si inainte de a se servi la masa i se adauga,pulbere de cimbru,coriandru,leustean,verdeata taiata marunt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pasare cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galuste pufoase de gris