Supa de pui cu galuste din gris

de GeorgiaA in Supe, 7 Feb 2014 | 4351 vizualizari

 

O supita delicioasa care merge intocmai cu vremea de afara.Ma gandeam s-o impartasesc cu voi, ca o idee, poate va e pofta sau nu stiti ce supite sau ciorbite sa mai gatiti :)
Imi pare rau ca nu am facut mai multe foto cu etapele de gatit dar a fost totul pe fuga, facand si altceva in acelasi timp si am omis :(

 

INGREDIENTE

  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 8-9 linguri de gris
  • sare
  • 100 gr. unt
  • 50 ml. apa minerala
  • Pentru supa:
  • 2 pulpe de pui
  • 4 morcovi
  • 2 radacini pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 4 cartofi
  • sare, piper negru
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste din gris:

Pentru galuste:

Am mixat bine ouale, am adaugat in ploaie grisul, untul la temperatura camerei, putina sare si apa minerala si am amestecat totul pana a iesit o coca pufoasa.Adaugand apa minerala galustele ies foarte pufoase.

Pentru supa:

Intr-un vas pentru ciorba am pus pulpele la fiert un clocot bun dupa care am adaugat legumele, o parte din legume in bucati mai marisoare( morcovii, ardeii, cartofii), celelalte radacinoase le`am taiat in cuburi mai mici.Dupa ce pulpele s-au fiert le`am dezosat si maruntit si le`am adaugat inapoi in supa.Am lasat sa fiarba pana legumele au fost aproape gata si in ultimele 10 minute am adaugat galustele, am stins focul am adaugat sare, piper si patrunjel verde tocat nu foarte marunt.Am mai lasat vreo 20 minute cu focul stins dupa care am servit.

Se combina foarte bine cu paine prajita, integrala daca se poate ;)

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste din gris" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

GeorgiaA 1

07.02.2014, 21:52

Mesc

mihaelar63 1

07.02.2014, 22:42

Galuste cu apa minerala nu am facut inca , dar promit ca incerc

GeorgiaA 1

08.02.2014, 00:05

Eu asa le fac si sunt foarte bune, yummi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cu taitei de casa