De obicei,cel putin asa stiu eu de la mama,supa de rosii se face mai simpla fara multe legume ,dar am zis sa incerc si altfel...si sa vedeti ce a iesit,,,sper sa va placa!
Intr-o oala se pune putina apa.
cand incepe sa fiarba se pun acolo rosiile,spalate mai intai,si li se dau 3-4 clocote.
dupa ce le dati aceste clocote,se lasa sa se racoreasca putin,se scoate pielita si se dau pe masina,razatoare sau blender.
se pregatesc legumele:
ceapa se curata si se toaca marunt.
morcovul se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
ardeiul se taie cubulete.
intr-o oala nu prea mare,se pune uleiul peste care se da drumul la rosii.
se invarte 1 min iar apoi puneti cei 2 litri de apa.
lasati sa inceapa sa fiarba,iar in acel moment puneti si legumele.
cand legumele sunt pe jumatate fierte,se spala orezul in multe ape si se adauga si acesta in supa.
spre final se pune sare si piper.
se serveste cu verdeata pe deasupra.
sa aveti pofta!