Supa de tascute

de trifadalia in Supe, 26 Oct 2016 | 3486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa,
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce,
  • 200g smantana,
  • 3 linguri ulei,
  • frunze de marar verde,
  • sare sau delikat.
  • Aluat:
  • 2 oua,
  • faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat ca pentru taitei(cam 200gr faina).
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaca dulce(scoaca),
  • un praf de sare,
  • 1 ou.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de tascute:

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi pui boaiua si o lingura de faina si 4 litri de apa(se face un fel de rantas) si lasi la fiert.

Intre timp faci aluatul(patura) din oua si faina si il intinzi cu sucitorul ca foaia pentru taitei.Branza de vaci se amesteca cu sarea si oul si se pun gramajoare de branza pe jumatate de aluat iar cealalta jumatate de aluat se pune peste prima parte de aluat.Se taseaza cu mana si se taie cu pintenul(o ustensila ca un cutit cu model zimtat pe margine) in patratele sau romburi .Cand incepe supa sa dea in fiert pui romburile cu branza si le lasi sa fiarba 10 minute la foc mic ca sa nu se sparga romburile si sa nu se imprastie branza.Condimentezi cu sare sau delikat si pui smatana si mararul tocat fin.Mai lasi 1 minut sa fiarba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de tascute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte