Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 22 Sep 2018 | 4220 vizualizari

 

Daca aveti rosii frumoase si gustoase de gradina, ca si mine, incercati aceasta supa andaluza.
Profitati caci este buna si racoritoare.
Salmorejo este un preparat culinar spaniol originar din Cordoba, un oraș din Andaluzia, sudul Spaniei. Este ca o crema groasa sau ca un piureu si conține roșii, pâine, usturoi oțet și ulei de masline.
Supa se servește rece cu oua fierte tari maruntite si cu fasii de jambon spaniol uscat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/supa-rece-de-rosii-salmorejo-andaluzia.html

 

INGREDIENTE

  • 5 rosii coapte si frumoase - 900 g
  • 120 g de paine uscata
  • 4 linguri ulei de masline + un pic pentru decorul final
  • 2-3 linguri de otet (ideal otet de Xérès)
  • 2 catei de usturoi
  • sare groasa, piper proaspat macinat
  • boia de ardei
  • Garnitura :
  • 2 oua fierte tari
  • 2-3 felii de jambon uscat de Serrano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia):

Inmuiati painea uscata intr-un castron cu apa.

Indepartati coaja si pastrati numai miezul de paine bine scurs.

Se curata roșiile de piele (după ce le-am trecut prin apă clocotită).

Se taie in bucati.

Intr-un mixer/blender puneti miezul de paine, usturoiul taiat bucatele, rosiile si uleiul de masline. Mixati.

Adaugati otetul, sare si mixati din nou.

Daca vi se pare prea groasa, adaugati un pic de apa- am pus 4 linguri.

Verificati de sare, puneti piper proaspat macinat si un pic de boia de ardei.

Dati la rece cel putin 1 ora.

Inainte de a servi, decorati cu ouale fierte taiate marunt si cu fasii de jambon uscat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa Minestrone