Supa simpla, de chimion

de burdulea56 in Supe, 21 Mar 2010 | 9778 vizualizari

 

Este o supa de post, se face des in Ardeal, are rantas specific zonei. Veti zice ca nu mai e la moda rantasul, ca e greu la stomac sau multe altele, dar sa nu uitam ca bunicii nostri o consumau si au dus-o mai mult decat noi. Asa ca incercati!

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 1 telina cat un mar,
  • 3 cartofi,
  • 1 lingurita chimion,
  • 100 ml ulei,
  • 1 lingura faina,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • sare,
  • 3 litri apa.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa simpla, de chimion:

Punem la fiert 3 litri apa, cand fierbe, adaugam zarzavatul maruntit. Cand este fiert zarzavatul, separat intro tigaie, incingem uleiul, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem rantasul cu apa rece(cam 250 ml apa) amestecam bine la foc mic, sa nu se fca cocoloase, turnam rantasul peste supa, potrivim de sare si adaugam verdeata tocata. Se serveste cu crutoane de paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa simpla, de chimion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

adry88 1

20.05.2011, 11:02

mofturaki 1

14.06.2011, 21:27

superrr! este supa copilariei mele...din asta ne dadea la gradi! doamne, ce mai mancam la supa de chimin...insa cand a facut mama acasa , nici nu m-am atins de ea... nu era asa de buna ca la gradi!

burdulea56 1

29.06.2011, 22:51

Hihihihi, mofturaki, ai dreptate cu gradi si baiatului meu ii placea supica asta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume, cu perisoare de cașcaval