Supa turceasca de iaurt - Yayla

de retetepersane in Supe, 29 Noi 2010 | 31616 vizualizari

 

Anul trecut in Decembrie, am mancat prima data aceasta supa minunata la Istanbul. Era frig, ploua torential, Bosforul era gri si gripa porcina care ameninta Turcia a fost alungata de aroma puternica de menta
Acum, dupa un an eu sunt rupta de raceala, mi-e lene sa pregatesc ceva complicat si Yayla e leac probat :D

 

INGREDIENTE

  • o mana de orez
  • 5 cani de supa de legume sau de pui ( eu am facut supa cu carne de pui, o ceapa, un ardei, un morcov), daca va plac supele concentrate puteti folosi din alea
  • 1 pahar mare de iaurt, am folosit Covalact, mergea si un pic mai mult, dar n-am avut pe cine sa trimit sa ia
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de menta uscata
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa turceasca de iaurt - Yayla:

1. In primul rand faceti supa de pui si strecurati-o.

2. Puneti la fiert orezul in supa limpede si lasati-l sa fiarba bine

3. Dati ciorba la o parte de pe foc

4. Intr-un castron mai mare amestecati oul cu cele 2 linguri de faina si omogenizati bine. Adaugati iaurtul.

5. Luati cate un polonic din ciorba care intre timp nu mai clocoteste si adaugati peste compozitia din castron si amestecati. Faceti la fel de vreo 3-4 ori.

6.. Acum incepeti sa turnati compozitia din castron cu polonicul inapoi in oala si mestecati. Ideea este sa nu se branzeasca.

7. Puneti ciorba din nou la foc mic, vreo 5 minute.

8. Intr-o tigaie topiti untul, adaugati menta si sotati putin, cu grija sa nu se arda, apoi presarati peste fiecare portie de ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa turceasca de iaurt - Yayla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]