Supă/Ciorbă de urzici

de Panacris in Supe/Ciorbe, 11 Apr 2013 | 5259 vizualizari

 

Am tot văzut zilele astea pe site, fel de fel ciorbe cu urzici. Zis și făcut! Sincer a ieșit o bunătate de supă/ciorbă! E prima oară când folosesc lobodă și urzici la ciorbă! Pot să spun că nu e rea deloc, chiar delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • ceapă verde 4-5 fire,
  • ciuperci proaspete cca. 300 g,
  • morcov 1 bucată mare,
  • urzici proaspete cca. 300 g,
  • lobodă roșie 1 legătură adică 4-5 fire,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de măsline,
  • bulion,
  • ouă de prepeliță (cca. 20 de bucăți).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă/Ciorbă de urzici:

Se curăță verdețurile, se spală în mai multe ape și se toacă mărunt. Între timp se călește ceapa și ciupercile, în puțin ulei de măsline și apă. Se adaugă la acest amestec, morcovul ras mărunt, loboda și urzicile tăiate julien. Se asezonează de sare, piper, se completează cu cca. 2000 ml apă rece și se lasă la fiert  cca. 25 de minute la foc potrivit, neacoperit. Spre final se adaugă bulionul de roșii, lăsându-se la fiert incă 5 minute. Ouăle de prepeliță se sparg și se adaugă în ciorba fierbinte, lăsându-se la fiert cca. 3 minute. Se servește fierbinte cu ardei iute și mămăligă rece! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă/Ciorbă de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]