SUSANELE- batoane crocante

de dentistutza in Mancare copii, 2 Oct 2011 | 14980 vizualizari

 

crocante fara sa fie prea tari, bune de rontait...dar...va rog!...clatiti dintii dupa ce va delectati cu un batonas !!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 cup amestec de seminte sau nuci dupa preferinta-eu am folosit susan,migdale si alune de padure tocate cu cutitul  si seminte de in
  • 1 cup zahar
  • 1/2 cup miere
  • 1 lingura unt
  • un praf mic sare de mare
  • vanilie sau scortisoara
  • 1 varf de cutit bicarbonat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SUSANELE- batoane crocante:

Am amestecat susanul cu alunele si migdalele maruntite . Intr-o tigaie antiaderenta am pus la topit zaharul cu mierea si cum a inceput sa se topeasca zaharul am amestecat non stop. Am adaugat sarea si am lasat pe foc mic cam 4-5 minute amestecand continuu pana s-au dizolvat cristalele de zahar. Am pus lingura de unt pe care am incorporat-o in amestec si apoi am presarat  bicarbonatul.  Am adaugat mixul de susan si un pic de scortisoara, am mai lasat pe foc 2,3 minute si apoi miscandu-ma repede am pus totul pe un tocator uns cu unt netezind repede cu o spatula unsa si ea, ca sa obtin o suprafata neteda si o grosime uniforma de circa 0.5 cm! Am asezat apoi un alt tocator pe deasupra si am presat .   Cand se raceste putin este bine sa se taie cu un cutit ud nezimtat caci devine mai casant daca se raceste. Se consuma reci.

TIPS-URI

1

se poate face si cu mieji de seminte de dovleac si floarea soarelui, cocos sau nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "SUSANELE- batoane crocante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Colarezi fini