Sushi

de lia maria in Somon, 11 Feb 2011 | 10168 vizualizari

 

Sushi este un fel de mâncare specific bucătăriei japoneze. Principalul ingredient este orezul (acrit cu oțet) combinat cu alte ingrediente, gătite sau in stare crudă si bineinteles cu peste.

 

INGREDIENTE

  • Orez fiert
  • Nori (foi de alge marine uscate)
  • Somon( sau alt peste)
  • Morcov fiert
  • Castravete
  • Wasabi
  • Sos de soia
  • Otet de orez
  • Zahar
  • sare
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sushi:

Spalam 100g orez in apa rece, apoi il punem intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, il acoperim cu un capac, reducem flacara si-l lasam sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingem focul si lasam orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.    Intr-o cratita mica incalzim 2 linguri otet, in care am pus 1 lingurita zahar si putina sare; când zaharul s-a dizolvat complet, turnam otetul peste orezul fiert si amestecm bine. Il lasam la racit si apoi il impartim in trei parti.

Asezam o foaie de nori pe un suport pentru sushi si intindem pe ea o parte din orez, apoi asezam cateva fasii de morcov fiert, cateva de castravete si bucati de peste. Din loc in loc, peste peste, punem cateva  picaturi de sos wasabi.

 Rulam orezul si umplutura cu ajutorul materialului-suport. Repetam operatia cu celelalte foi de sushi. Cu lama umezita, a unui cutit foarte ascutit, taiem rulourile astfel formate in bucati . Servim cu wasabi si sos de soia, alaturi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sushi (Maki-sushi)