Ei, hai că v-am deschis apetitul, nu-i așa? Perfect! Acum să vă explic cum se face sushi la Cluj! Și nu, nu este vorba despre sarmale...
Primavara din farfurie - Retete de post creative
Orezul îl speli din 4-5 ape, până când rămâne curat, apoi adaugi 3 căni de apă fierbinte și îl acoperi cu un capac. Îl lași așa 15 minute, după care îl pui la fiert . Trebuie să fiarbă 20 de minute la foc mic. Adaugi otetul si lași orezul să se răcească .
Între timp cureti castravetele de coaja, ceva mai gros.
Feliezi morcovul cu ajutorul dispozitivului de curățat cartofii.
Tai ardeiul în felii subțiri.
Pe o folie de plastic așezi cu grijă o foaie nori ,cu partea lucioasă în sus. Întinzi cu mâna un strat de orez de cca 0,5 cm și fasii din restul ingredientelor. Rulezi strâns și dai la frigider.
Servesti sushi taiat în felii groase de cca 1 cm, alături de sos de soia.