Sushi (Maki-sushi)

de Dana_Retetegg in Somon, 13 Mar 2011 | 11918 vizualizari

 

Imi doream foarte mult sa incerc sushi acasa, iar de ziua femeii (mamei) am reusit sa pregatesc o cina deosebita cu un preparat deosebit!

Initial mi se parea greu de pregatit (cel putin tehnica aceea de rulare a foilor Nori care sunt asa de fragile cand le scoti din pachet:) ), insa e mult mai simplu in realitate, devine chiar distractiv, iar rezultatul final merita pe deplin!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de alge Nori,
  • 250 gr orez,
  • 200 gr somon afumat,
  • felii subtiri de morcov fiert si de castravete,
  • sos de soia,
  • 2-3 linguri otet de vin,
  • 1 lingura de zahar,
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sushi (Maki-sushi):

Am pus orezul la fiert iar spre final am adaugat sare, zahar si otet. Am oprit focul atunci cand orezul a devenit consistent. L-am lasat apoi sa se raceasca.

Fiindca nu am avut betisoare de bambus pe care sa rulez foile nori, am improvizat cu un suport din plastic.

Am asezat pe acesta o foaie nori, pe foaie am intins orez uniform, am adaugat somon taiat bucati mai lungi, castravete si morcov.

Am rulat cu ajutorul suportului de plastic.

Cu un cutit umezit am taiat rondele de grosime potrivita.

Am servit maki-sushi cu sos de soia. De asemenea, se poate servi si cu wasabi.

Pofta buna ( 好胃口) !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi (Maki-sushi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta