Taci si inghite, varianta rapida

de laura_n in Mancare copii, 29 Sep 2018 | 7734 vizualizari

 

Recunosc ca din pura coincindenta, sparg eu gheata provocarii GastroArt din aceasta saptamana :)))
Fix in ziua in care Cosmin a anuntat tema concursului, s-a nimerit sa pregatesc aceasta reteta, asa ca hop cu ea :)))
Nu a fost premeditata, dar a fost devorata :))
 

 

INGREDIENTE

  • mamaliga:
  • faina de malai
  • apa
  • sare
  • patrunjel verde
  • 100 gr telemea de capra
  • 6 oua
  • 100 gr mozzarella
  • 200 gr branza rasa pt paste
  • sare
  • condimente dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite, varianta rapida:

Se pregateste mamaliguta. Aici, folositi o cantitate mai mica de malai ca sa iasa mai moale mamaliga.

Se pune apa la fiert, se adauga un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie malaiul, amestecand cu un tel.

Se lasa la fiert pana se incheaga si capata consistenta. Spre final, se adauga patrunjelul spalat si tocat si branza faramitata. Se amesteca, se ia de pe foc si se rastoarna fierbinte pe un tocator din lemn.

Eu am avut mamaliga pregatita cu o zi inainte. Am feliat-o si am folosit-o rece.

Se pregateste un vas termorezistent.

Se sparg si se bat spuma 6 oua. Mozzarella se feliaza.

In vasul termorezistent se asaza un strat de mamaliga (eu am pus felii), felii de mozzarella, branza rasa, ouale batute spuma. Se asaza deasupra alt strat de mamaliga, se presara restul de branza rasa si se pune totul in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 15- 20 minute.

Dupa ce s-a rumenit frumos, se scoate, se lasa cateva minute la temperat, apoi se portioneaza si se serveste cu castraveti murati sau gogosari!

O mancare rapida, gustoasa si la indemana oricui!

 

TIPS-URI

1

ideal ar fi sa o serviti asa calda, mozzarella aceea va fi topita si va da o savoare aparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite, varianta rapida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite